Innhold

3 etasjeleiligheter

1. etasje: Hall, gang, bod, 2 soverom, garderobe, 2 bad, vaskerom, kjøkken/stue og stue.
Annet: Bod, garderoberom, terrasse og garasjeplass.

2. etasje: Entré/hall, gang, 2 bad, vaskerom, 3 soverom, kjøkken/spisestue og stue.
Annet: Garderoberom, terrasse og garasjeplass.

3. etasje: Hall, gang, 2 bad, vaskerom, 3 soverom, kjøkken/spisestue, stue og tv-stue.
Annet: Garderoberom, terrasse og garasjeplass.

I nærheten

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Extra Slemdal, Kiwi Slemdal og Joker Holmenhavna. Alle butikkene ligger innenfor en radius av ca. 10 min gange. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Slemdal, Vinderen og Ullevål et variert utvalg av butikker og servicetilbud. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

Kollektivtilbudet i området består av buss og T-bane. Nærmeste holdeplass er Slemdal T-banestasjon som ligger ca. 660 m fra boligen. Med bil tar det ca. 10 min til Majorstuen, 11 min til Skøyen, 17 min til Oslo S og 45 min til Oslo Lufthavn.

Fra eiendommen er det ca. 8 min gange til Slemdal barneskole. Elever på ungdomstrinnene fortsetter enten på Ris eller Midtstuen ungdomsskole. Sistnevnte ligger nærmest, ca. 1,1 km unna. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, og et godt utvalg av private og kommunale barnehager. Nærmeste barnehage ligger ca. 500 m unna.

Beliggenhet

Noe utover det vanlige

Eiendommen ligger i et attraktivt, veletablert og meget barnevennlig boligområde på Slemdal i Oslo. Det er kort gange til idrettsanlegg, skoler, barnehager og idylliske turområder ved Holmendammen. Dessuten er det flere dagligvarebutikker i området – og både Hapag Sushi og Fruktboden bidrar til at det blir noe for enhver smak. Ellers er det et godt kollektivtilbud, og det tar ikke mer enn ca. 20 minutter før man er på Oslo S.

Det er ca. 10 min gange til Hemingbanen som er et flott idrettsanlegg med blant annet flere fotballbaner, friidrettsområde, terrengløype, og idrettshall for håndball og basket. I tillegg er det en nyere hall med fire tennisbaner, samt en stor, nedfelt trampolinegrop. Alternativt er det ca. 4 min å sykle til Gressbanen som gjøres om til skøytebane vinterstid.

Forøvrig er det ca. 1 km til idylliske Holmendammen med parkområde og ikke minst to kastebrygger hvor man kan øve inn fluekasteteknikken. Prøv gjerne fiskelykken med vanlig fiskestang. Det er ca. 2,3 km til Båntjern for grilling og bading, og rett over 6 km opp til Sognsvann med uendelige muligheter for rekreasjon.

Det er ca. 2,5 km til Holmenkollen riksanlegg med hopp, langrenn, skiskyting og rulleski, samt Tryvann skisenter og klatrepark. Videre innover byr Nordmarka på gode løypealternativer for ski, sykkel og gange.

Tegnet av R21 Arkitekter

Arkitektens ord

I en av byens grønne åser skal det etableres et svært spesielt nabolag med 3 unike boliger. «Fahlstrøm terrasse» på Slemdal består av 3 stk etasje-leiligheter og er tegnet av R21 Arkitekter. R21 har gjennomført flere tilsvarende prosjekter. Disse fremstår som attraktive og har beviselig tidløse og varige løsninger. Dette er også erfaringer som er brukt i arbeidet med dette prosjektet. Det er nøye plassert i forhold til tomtens topografi og de kvalitetene som ligger i eiendommen som bl.a sol og utsikt. Boligene er planlagt innenfra og ut, hvor store åpne vindusflater gir sømløs overgang mellom ute og inne i flere retninger. Naturlige materialer som tegl og tre, frodige trær og utsikt mot sør trekker landskapet inn i boligene og skaper en helt unik atmosfære. Hver bolig har flere og varierte uterom; atrium, hage, franske balkonger, og terrasser. Uteplassene blir integrerte deler av boligene og oppleves som intime og lune.

Huset har en presis plassering i forhold til terrenget slik at det oppstår naturlige koblinger til private og skjermede uterom koblet til hver bolig. Boligene er organisert over ett plan hver med felles garasje i kjeller. Hver bolig får dirkete tilgang til kjeller via heis. Adkomst til parkering skjer via tunnel som gir snøfri og komfortabel nedkjøring. Gangadkomst til boligene skjer via opparbeidet adkomstvei fra nord-øst. En viktig del av boligenes identitet handler om raushet i de praktiske rommene og en optimal sirkulasjon. Boligene får generelle rom som kan brukes til ulike ting gitt ulike faser i livet. Boligene får «eneboligkvaliteter» med lys og utsyn til alle sider. Prosjektet blir utført i tegl. Tegl er tidløst, varig og vakkert og bidrar til å gi boligene et solid uttrykk som står godt i mange mange år. Tegl kan møte terrenget på en naturlig måte og gi huset en «monolittisk tyngde». Romlige kvaliteter som himlingshøyder, presis detaljering, vakre proporsjoner, bevisste materialvalg osv. gir varige bokvaliteter som man kan nyte godt av hver dag.